Fysiotherapie in Oldenzaal

Ben je op zoek naar (sport) fysiotherapie in Oldenzaal? Dan ben je bij het sportgezondheidscentrum van FysioMedics aan het juiste adres. Bij FysioMedics ervaar je altijd top(sport) service. Wij richten ons op sportgerelateerde klachten, revalidatie en performance. Middels data analyse leggen wij veel nadruk op blessurepreventie en op het gebied van knierevalidatie mogen we ons inmiddels wel expert noemen. De inzet van reguliere (sport)fysiotherapie wordt gecombineerd met moderne technologie en 360 camerasystemen om fullservice gezondheidsdiensten aan te bieden. Sportfysiotherapie en sportgezondheid, daar ligt onze passie!

Wij hebben ons nieuwe centrum in Oldenzaal in 2019 in gebruik genomen en zijn erg trots op het resultaat. Naast 3 behandelkamers bevat het 3 verschillende ingerichte trainingsruimtes en een heus bewegingslab. Het FysioMedics oldenzaalteam bestaat uit 4 (sport)fysiotherapeuten, een revalidatiewetenschapper, een (medisch)personal trainer en een sportvoedingsdeskundige. Ieder met een passie voor zijn of haar vakgebied. Hiermee zijn we in staat om jou van je blessure af te helpen, je optimaal te kunnen begeleiden tijdens je revalidatietraject en je bij te staan als je je levensstijl wilt verbeteren. We vinden het niet alleen belangrijk om een klacht te verhelpen, maar ook om deze in de toekomst te voorkomen. Naast het verhelpen van blessures helpen we je ook graag om jouw sportprestaties naar een hoger niveau te tillen.

Sportzorg

Training

Revalidatie

Reviews waar we trots op zijn

 • Zorgvuldig en rustige benadering. Uitleg bij aanraking, heel fijn

  thumb Tamara Juninck
  21 april 2022
 • Zeer tevreden over FysioMedics, zorgt voor een snel herstel, goede behandelingen. Bedankt Max van Goethem voor deze fijne ervaring!

  thumb Stef B
  26 januari 2022
 • Het is hier super fijn sporten! Goede behandeling en iedereen is heel vriendelijk. Verder is het er altijd heel schoon en netjes. Zeker een aanrader om hier te revalideren of in behandeling te zijn.

  thumb Myrna Boer
  17 december 2021
 • Er wordt verder gekeken als het nodig is

  thumb Peter Reuver
  16 september 2021
 • Na 4 jaar niet actief kunnen zijn, hebben zij er voor gezorgd dat ik eindelijk weer kan sporten. Ze zijn ontzettend betrokken en differs in hun aanpak om er voor te zorgen dat het uiteindelijke goal behaald wordt.

  thumb Camilla Spaan
  30 mei 2021

Wat kan FysioMedics voor jouw sportgezondheid betekenen?

1.FYSIOTHERAPIE – SPORTREVALIDATIE

FYSIOTHERAPIE REVALIDATIE ALS TOP (SPORT) SERVICE

Niets is belangrijker dan een goed herstel na een ongeval, blessure of medische ingreep. Door middel van onze revalidatie fysiotherapie willen wij de belastbaarheid van jouw lichaam vergroten. Samen met jou werken we aan jouw conditie, spierkracht, balans en coördinatie.

In onze moderne trainingsruimtes in Oldenzaal werk jij samen met FysioMedics aan jouw (sport)gezondheid door middel van een trainingsprogramma op maat. Wij begeleiden en adviseren sporters op verschillend niveau en zetten behandelingen op een dynamische manier om naar jouw persoonlijke doelen. Een moderne sportfysiotherapeut is bij ons ook jouw coach en begeleider!

» lees_meer

FYSIOTHERAPE REVALIDATIE NA EEN BLESSURE OF MEDISCHE INGREEP

Bij het herstel na een medische ingreep is het belangrijk dat jouw lichaam zo snel mogelijk normaal belast kan worden in het dagelijks leven. Vanuit daar kunnen wij kijken naar jouw sportieve wensen en doelen. Een van onze therapeuten begeleidt jou tijdens jouw revalidatietraject. We gebruiken hierbij ook testingprotocollen die hier speciaal voor zijn opgesteld.
Heb je een geblesseerde knie of ander sportletsel opgelopen? Als je geblesseerd bent geraakt tijdens het sporten of in het dagelijks leven is het belangrijk dat de weefsels voldoende hersteld zijn voordat jij actief gaat herstellen. Wij helpen jou zorgvuldig zodat jij stap voor stap de belasting kan opbouwen. Waar nodig zetten wij ook andere disciplines in voor jouw herstel, zoals podotherapie, echografie en sportpsychologie. Vergoeding verloopt via je zorgverzekeraar indien je fysiotherapie hebt meeverzekerd.

» verbergen

2.SPORTGEZONDHEIDSTRAJECT

TRAINING VOEDING LEEFSTIJL

Bij onze PPT train je op onze locatie afwisselend met een sportfysiotherapeut en een personal trainer. Hierbij werken de sportfysiotherapeut en de personal trainer nauw samen, om voor jou de beste en meest effectieve trainingsroute te kiezen. Bij PPT train je in fases, wij bepalen in welke fase je moet beginnen zodat jij in een rustig maar effectief tempo je training opbouwt. Je krijgt persoonlijke begeleiding op het gebied van (herstel) training en gedrag, maar ook op gebied van voeding en levensstijl.

» lees_meer

Verschillende fysieke testen worden afgenomen en gedurende de tijd herhaald. Ons trainingsmodel wordt doorlopen om jou die stabiliteit, kracht en power te geven die je nodig hebt om op jouw hoogste niveau te acteren en te presteren. Op deze manier stippelen we voor jou de juiste route uit, om op jouw hoogste niveau terug te keren in je (top)sport.

SPORTGEZONDHEIDSPROFIEL

Heb jij je wel eens afgevraagd of je gezond genoeg bent om te sporten?
Welk aspect maakt het verschil in jouw gezondheid? Wil jij werken aan jouw sportvaardigheden, inzicht krijgen in jouw gezondheid en conditie en daarmee jouw lichaamsfuncties verbeteren?

Dan hebben wij voor jou ons Sportgezondheidsprofiel. Training, voeding en mindset. Hiermee combineren we jouw gezondheid met onze passie!
Er worden verschillende aspecten van jouw huidige levensstijl belicht. Op die manier krijgen wij inzicht in hoe jij op dit moment in het leven staat en wat we daar aan kunnen veranderen!

Hoe gaan we te werk?

Je krijgt een uitgebreide intake, waarin we je door de scan halen en je fitheid bepalen. Vanuit deze startmeting kunnen we de resultaten goed bijhouden. Daarnaast brengen we je voedingspatroon in kaart en krijg je een uitgebreid voedingsadvies en – schema op basis van jouw energiebehoefte. Dit is een totaal uitgebalanceerd schema met het juiste aantal koolhydraten, vetten en eiwitten. Zie het als een nieuwe manier van leven, waarin je sportprestaties en herstel enorm zullen verbeteren. We trainen op basis van een strippenkaart waarop 10 (trainings)sessies staan. Vergoeding voor deze strippenkaart bedraagt 240,- euro.

» verbergen

3.SPORTANALYSE – PREVENTIE

Om zowel de kwaliteit van onze zorg voor jou als patiënt te verhogen, én innovatie en onderzoek in de sportfysiotherapie optimaal te stimuleren, gebruiken wij verschillende tools op gebied van moderne meetapparatuur en testmethodes die we via ons eigen dataplatform analyseren. We behandelen je als echt (top)atleet/sporter én als persoon, dus gaan sport-specifiek met je aan de slag, op alle facetten van jouw sport waarbij jouw data verkregen uit onze bewegingsanalyses erg waardevol voor ons zijn. Daarmee kunnen wij een uitstekend beeld krijgen in je functioneren en hiermee duidelijk inzichtelijk krijgen hoe je ervoor staat. Daarnaast kunnen wij die data gebruiken om zelf onderzoek te doen en daardoor zijn we nog beter in staat zijn om je passend te helpen.

Onze nieuwste innovatie: de WalkerView


De WalkerView 3.0 SCX, een high-tech loopband, met ingebouwd krachtplatform, 3D-camerasyteem én VR-scherm, die zijn snelheid aanpast aan jouw eigen (hard-)looptempo. Daarmee kunnen wij je (hard-) looptechniek beoordelen aan de hand van verschillende parameters, zoals mobiliteit, impact van load en contacttijd, zodat we vanuit de gehele keten kunnen zien waar je asymmetrisch beweegt en waar je verbeterpunten liggen.

» lees_meer

Hiermee kunnen we vervolgens namelijk specifiek op jouw lichaam, klacht en techniek trainen. Dit kan zowel voor revalidatie worden gebruikt, als ook voor verbeteren van je performance, maar kan ook worden ingezet om eventuele onderliggende oorzaken van langdurige klachten te verklaren.
Een ander innovatief project is dat we aan de hand van een persoonlijk gebouwd platform verschillende (veld-)testen kunnen uitvoeren en die kunnen verwerken én analyseren op basis van onze eigen verzamelde database. Daarmee kunnen we persoonlijk advies geven die voor jouw (team-) sport belangrijk zijn.

» verbergen

Maak een (online) afspraak of bezoek ons sportspreekuur

Sportspreekuur: Dinsdag 13.00 – 14:00

Sportspreekuren in het Medisch Spectrum Twente Oldenzaal.
Om sporters nog beter te kunnen begeleiden bieden we sportspreekuren aan in het MST OLdenzaal Poli 005.

Dit doen we in samenwerking met Jeroen van der Weide, praktijk voor gespecialiseerde fysiotherapie. Met deze deskundigheid is het mogelijk om manuele therapie en sportfysiotherapie gericht te combineren.

Aan de hand van bewegingsonderzoek en analyse kunnen we herstelbelemmerende factoren goed in kaart brengen, een sportmedisch advies geven of een trainingsprogramma op maat samenstellen. Wil je weten wat voor jou de optimale weg naar sporthervatting is? Maak dan een afspraak op het sportspreekuur.

Bekijk onze locatie in Oldenzaal

Fysiotherapie bij FysioMedics

Wil je weten wat wij voor jouw klachten kunnen betekenen? Neem dan  contact met ons op. Wil je direct antwoord, dan kun je ons altijd een whatsappbericht sturen. Als je liever direct online een afspraak in wilt plannen, dan kan dit gemakkelijk via onze online boekingsmodule. Fysiomedics staat voor je klaar!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en dankzij onze gunstige ligging en uitstekende praktijkfaciliteiten ontvangen wij ook veel patiënten/sporters uit De Lutte, Rossum, Weerselo, Denekamp, Losser en Deurningen. We zien je graag in onze praktijk.

Fysiomedics Oldenzaal
Enschedesestraat 7575 AB Oldenzaal
053 – 478 99 90
info@fysiomedics.nl